چرا به لامپ‌های آفتابی نیاز داریم؟

نیاز به نور و روشنایی و تنوع رنگ آن، جز جدایی‌ناپذیر زندگی انسانها بوده است. توجه به چرخه نور طبیعی در طول روز مبین نیاز بشر به تنوع رنگ نور است. به طوریکه در طلوع و غروب خورشید، رنگ نور به صورت آفتابی و هنگام ظهر، رنگ نور به صورت سفید طبیعی دیده می‌شود.



با توجه به اینکه ریتم شبانه‌روزی بدن انسان مطابق چرخه نور طبیعی در طول روز تنظیم شده است؛ در صورت استفاده از نور مصنوعی باید رنگ نور مطابق با همین چرخه نور طبیعی انتخاب شود تا بدن از این ریتم شبانه‌روزی که در واقع واکنش اولیه نسبت به روشنایی و تاریکی است، منحرف نشود.
 

همانطور که گفته شده ماهیت و طیف نور طلوع و غروب خورشید، در محدوده دمای رنگ گرم می‌باشد. نور گرم به‌ دلیل تشابه آن به غروب خورشید، غروب را برای ما بیشتر تداعی می‌کند و به نوعی کمک به ریتم شبانه‌ روزی بدن انسان انجام می‌دهد؛ چرا که در نور گرم، بدن احساس آرامش پیدا کرده و برای خواب و استراحت آماده می‌شود.
 

اثرات فیزیولوژیکی نور:

مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد که نورهای به رنگ‌های مختلف اثرات فیزیولوژیکی متفاوتی در بدن ایجاد می‌کنند. نور سفید یا نور مایل به آبی، همانند نور درخشان وسط روز، باعث افزایش سروتونین، که به عنوان جاری‌کننده احساس خوب است می‌شود. از سوی دیگر ترشح ملاتونین، که به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می‌کند را کاهش می‌دهد. با جایگزین نمودن نورهای مصنوعی به جای نور طبیعی، بدن انسان در طی شبانه‌روز، ملاتونین، سروتونین و . . . به مقدار و زمان درست ترشح خواهد کرد و همواره بدن در حالت تعادل می‌ماند و در نتیجه بی‌نظمی در خواب، کج‌خلقی و مریضی و غیره نیز اتفاق نمی‌افتد.


بنابراین نورهای خنک همچون نور سفید برای افزایش فعالیت و انجام بهینه کارهای روزانه موثر هستند و به ما کمک می‌کنند که از سطح هوشیاری و هیجان بیشتری در انجام کارها برخوردار باشیم و نورهای گرم مخصوص زمانی است که به فضای دنج و گرم برای استراحت و کسب آرامش در پایان یک روز پرمشغله نیاز است. امروزه در طراحی تخصصی روشنایی دکوراسیون داخلی منازل و کافی‌شاپ‌ها و . . . برای مشابه‌سازی و تداعی نور غروب خورشید و یا نور صبحگاهی، از نور گرم همچون نور آفتابی استفاده می‌شود و از این طریق فضای محیط‌های دنج و آرام را آرام‌تر و دلپذیرتر می‌کنند.

☎️ 021 - 41804