یوپیاس با ترانس ایزوله چه مزایایی دارد؟
ترانس ایزوله (ترانسفورماتور ایزوله)، قطعهای الکتریکی است که به واسطه یک میدان مغناطیسی، دو مدار الکتریکی را از هم ایزوله مینماید؛ بدین معنی که مابین دو مسیر انرژی، هیچ اتصال اهمی وجود ندارد و در نتیجه در خروجی ترانس، شرایط الکتریکی ورودی برقرار نمیباشد (ارتباط نول با زمین وجود ندارد). این عمل ترانس ایزوله موجب میشود که در خروجی دستگاه، ولتاژ مورد لزوم موجود باشد ولی به علت عدم اتصال زمین در مواقع اتصال، اختلاف پتانسیل بالا با زمین، صفر منظور شده و جریانی از اتصال عبور نمیکند.
از ترانس ایزوله به منظور جلوگیری از عبور جریانهای DC در صورت بروز صاعقه یا جریانهای زیاد در مدار مصرفکنندههای حساس استفاده میشود.
ترانس ایزوله در مدار، نقش حفاظت اشخاص در مقابل برق گرفتگی را ایفا میکند زیرا این ترانسها، شبکه را از زمین ایزوله، جدا میکنند و در نتیجه تماس با سیم برق باعث برقگرفتگی نمیشود. در این نوع حفاظت از ترانس با دو سیمپیچ مجزای یک به یک و یا کاهنده استفاده میشود که ولتاژ خروجی آن بیش از 42 ولت است. در ترانسفورماتور یک به یک ولتاژ ثانویه برابر ولتاژ شبکه میباشد.
ترانسفورماتور، ولتاژ تغذیه مصرفکننده را از نظر الکتریکی از شبکه جدا میکند.
جریانی که یوپیاسهای دارای ترانس ایزوله (Transformer-base) در لحظه اول استارت مصرفکننده میتوانند تحمل کنند بیشتر از یوپیاسهای بدون ترانس (Transformer-less) است؛ طول عمر یوپیاسهای دارای ترانس ایزوله بیشتر از یوپیاسهای بدون ترانس است ولی تلفات گرمایی ترانسدارها بیشتر است. در کل انتخاب یوپیاس نسبت به نوع مصرفکننده بهترین حالت ممکن است که اکثر یوپیاسهای ترانسدار برای مصارف بیمارستانی و تجهیزات موتوردار و هیتردار مناسبتر است و یوپیاسهای بدون ترانس برای تجهیزات کامپیوتری و اداری مناسبتر میباشد.