ویژگیهای خرید استابلایزر مناسب برای آپارتمان

کیفیت برق در میان ساکنان آپارتمان‌های شهری معمولاً بالاتر از مالکان خانه‌های خصوصی و به ویژه خانه‌های تابستانی است. البته شبکه‌های برق شهری نیز همیشه ایده‌آل نیستند، اما نوسانات موجود در آنها هنوز کمتر از مناطق روستایی و بخش خصوصی است. با این حال، حتی تفاوت‌های کوچک در ولتاژ تغذیه می‌تواند عملکرد عادی لوازم خانگی و الکترونیکی مدرن را مختل کند. بنابراین، در محیط‌های شهری، خرید استابلایزر ولتاژ معمولاً ضروری است.

در چه صورتی در آپارتمان به یک استابلایزر ولتاژ نیاز است؟

اگر یک استابلایزر تقریباً همیشه برای یک خانه خصوصی و کلبه مورد نیاز است، اما همه چیز در مورد آپارتمان‌های شهری به همین سادگی نیست. اولاً، فاصله بین ساختمان‌های آپارتمانی و نیروگاه‌ها کمتر است، بنابراین شاخص‌های ولتاژ بحرانی پایین در مناطق روستایی کمتر رایج است. دوم، نوسانات قوی در شبکه در شهر استثنا هستند، نه قاعده.

وجود نوسانات ولتاژ را می‌توان با چشم غیرمسلح تشخیص داد. صدا در بلندگوها و صفحه‌نمایش‌های وسایل نمایش ویدیویی، چشمک زدن چراغ‌ها، تغییر صدای یخچال یا ماشین لباسشویی به وضوح نشان می‌دهد که به یک استابلایزر نیاز است.

اما اگر چنین نشانه‌هایی مشاهده نشود ، آیا می‌توان از نبود افت ولتاژ و ایمنی تجهیزات خود مطمئن بود؟ متأسفانه خیر. نوسانات کوچک در شبکه ممکن است به صورت بصری ظاهر نشوند، اما به آرامی "بافت" الکترونیکی داخلی لوازم خانگی مدرن را فرسوده کرده و تأثیر نامطلوبی بر دوام و عملکرد آنها دارند.

شما می توانید کیفیت برق شبکه برق خود را با کمک یک برقکار یا خودتان بررسی کنید. کافی است با استفاده از یک ولت متر، ولتاژ پریز را در زمان مصرف حداقل (مثلا اوج روز کاری) و در زمان بار حداکثر (صبح، شب یا آخر هفته) اندازه گیری کنید. اگر ولتاژ اندازه گیری شده در محدوده تعیین شده باشد، نیازی به ثابت سازی نیست، به جز تجهیزاتی که نیاز به تأمین برق با کیفیت بالاتر از استانداردهای موجود دارند (برای بخش خانگی این روش استثناء آشکاری است). در صورت نوسانات ولتاژ بالاتر یا پایین تر از حد استاندارد، باید به فکر خرید یک ثابت کننده ولتاژ باشید. نیاز به آن با افزایش انحراف ولتاژ از مقدار استاندارد افزایش خواهد یافت.

کدام تجهیزات نیاز به استابلایزر ولتاژ اولیه دارند؟

قبل از خرید یک استابلایزر، باید تصمیم بگیرید چه تجهیزاتی به آن وصل خواهند شد. باید درک کرد که برخی از انواع لوازم خانگی در برابر نوسانات برق شبکه مقاوم تر هستند. در مورد تأثیر کیفیت تأمین برق بر عملکرد رایج ترین وسایل برقی در آپارتمان های شهری به این موارد توجه کنید:

یخچال :

مدل های مدرن با تغییرات ولتاژ تا 10% به خوبی کار می کنند. در صورت انحرافات بیشتر، باز هم برای یخچال به یک ثابت کننده ولتاژ نیاز دارید، در غیر این صورت چنین تجهیزاتی ممکن است به حالت دفاعی برود و خاموش شود. اگر یخچال همچنان در ولتاژ ورودی کاهش یافته یا افزایش یافته راه اندازی شود، بهره برداری طولانی مدت در چنین شرایطی با کاهش عمر کاری کمپرسور همراه خواهد بود. مدل های قدیمی تر یخچال حتی به کوچکترین نوسانات ولتاژ شبکه واکنش نشان می دهند که به تغییر در صدای کار آنها قابل شنیدن است. سوختن موتور به دلیل اختلاف شبکه علت شایع خرابی است.

تلویزیون :

محصولات آخرین نسل ها در ولتاژ شناور پایدار هستند. منابع تغذیه سوئیچینگ داخلی سیگنال شبکه را تراز کرده و محدوده ورودی گسترده ای تا 110 ولت در پایین و 260 ولت در بالا را پشتیبانی می کنند. با این حال، اگر افت ولتاژ زیر مقدار مشخص شده در آپارتمان شهری تقریباً غیرممکن است، اما افزایش ولتاژ بالاتر از 260 ولت ممکن است رخ دهد. بنابراین در برخی موارد، نیاز به یک ثابت کننده ولتاژ برای تلویزیون خواهد بود.

پی سی ها، لپ تاپ ها و تجهیزات اداری :

در کامپیوترهای امروزی، لپ تاپ ها و مانیتورها، منابع تغذیه سوییچینگ مشابه با تلویزیون ها استفاده می شود. بنابراین، در شرایط تفاوت های کوچک شبکه، تهدیدی برای چنین دستگاه هایی وجود ندارد. نوسانات شدید برق برای منبع تغذیه خود دستگاه خطرناک است و ممکن است آن را خراب کند. در صورت چنین پدیده هایی، حفاظت از تجهیزات خود با یک ولتاژ استابلایزر برای کامپیوتر و تجهیزات اداری توصیه می شود.

اتو :

اتو تقریبا در هر عملکرد شبکه کار خواهد کرد، اما در ولتاژ پایین، دستگاه نمی تواند به دمای مورد نظر گرم شود و در ولتاژ بالا سریعا داغ می شود.

تجهیزات صوتی :

نوسانات برق بر کیفیت صدا تأثیر نامطلوب می گذارد. با نوسانات کوچک، یک محافظ ولتاژ برای عملکرد صحیح کافی است. در صورت انحرافات شدید، بهبود در صدا تنها با استفاده از یک ثابت کننده ولتاژ برای تجهیزات صوتی تضمین می شود.

تجهیزات آب و هوایی

کولرهای هوا، پنکه ها، هیترها، بخارشور ها به پارامترهای ولتاژ ورودی وابسته هستند. انحرافات از مقادیر نامی بر قابلیت اعتماد و دوام موتورهای الکتریکی آنها تأثیر نامطلوب می گذارد. به عنوان مثال، یک کولر هوا در شرایط تامین برق ناپایدار با قدرت کاهش یافته یا شکست کار خواهد کرد. بنابراین، چنین تجهیزاتی در صورت وجود هر گونه نوسان شبکه، باید فقط با یک تنظیم کننده ولتاژ مورد استفاده قرار گیرند.

جاروبرقی‌ :

واحد اصلی هر جاروبرقی یک کمپرسور است که بر اساس یک موتور کار می‌کند که به کیفیت برق حساس است. نوسان‌های برق برای جاروبرقی می‌تواند باعث عملکرد جزئی قدرت یا خرابی زودرس شود.

ماشین‌های لباسشویی :

مدل‌های اتوماتیک و نیمه‌اتوماتیک دارای یک موتور الکتریکی هستند، بنابراین هر گونه انحراف در شبکه برق به عملکرد و طول عمر آن‌ها آسیب می‌رساند. علاوه بر این، افزایش ناگهانی ولتاژ باعث تحریک مداوم اتوماسیون محافظ می‌شود و بر گرم‌کننده‌های آب داخلی که آب را گرم نمی‌کنند یا خراب می‌شوند، تأثیر می‌گذارد. بدون شک، حتی با کمترین انحرافات ولتاژ شبکه از استاندارد، یک تثبیت‌کننده ولتاژ برای ماشین لباسشویی لازم است.

ماشین‌های ظرفشویی :

اصل عملکرد و دستگاه آن‌ها تا حد زیادی شبیه به ماشین‌های لباسشویی است و مشکلات ناشی از نوسانات ولتاژ در شبکه برق نیز مشابه است. بنابراین، برای عملکرد پایدار و طول عمر بیشتر، استفاده از یک تثبیت‌کننده ولتاژ برای ماشین ظرفشویی ضروری است. این کار کیفیت کار آن را بهبود و طول عمر آن را افزایش می‌دهد.

مایکروفر :

در صورت کاهش ولتاژ، قادر به ارائه توان تابش اعلام شده نخواهند بود. اگر ولتاژ نامی به طور قابل توجهی افزایش یابد، الکترونیک کنترل و منبع تغذیه ممکن است خراب شوند. بنابراین، برای اینکه غذا در ظرف داغ سرد نشود، استفاده از یک تثبیت‌کننده ولتاژ برای مایکروفر توصیه می‌شود.

لامپ های کم مصرف :

این لامپ ها بسیار حساس هستند و با افت های مکرر ولتاژ به راحتی خراب می شوند (در مواردی که لامپ های معمولی فقط چشمک می زنند). همچنین در ولتاژ پایین ممکن است اصلا روشن نشوند.

لامپ های ال ای دی :

این لامپ ها تقریبا به تغییرات شبکه برق واکنش نشان نمی دهند و در محدوده ولتاژ ورودی وسیعی با همان روشنایی می درخشند (محدوده مجاز بسته به کیفیت تنظیم کننده جریان داخلی آنهاست).

لامپ های رشته ای :

لامپ های معمولی در مقایسه با لامپ های کم مصرف در برابر نوسانات شبکه برق مقاوم تر هستند. اما در ولتاژ پایین، نور آنها به شدت کم می شود و در ولتاژ بالا روشن تر می شوند که این موضوع برای دید انسان مضر است و همچنین موجب کاهش طول عمر لامپ و مصرف بیش از حد برق می شود.

بخاری های برقی :

هنگامی که ولتاژ افت می کند، این وسایل نمی توانند به دمای مورد نیاز برسند و وظیفه اصلی خود را انجام ندهند. در صورت افزایش ولتاژ، مدل هایی که مجهز به اتوماسیون هستند خاموش می شوند و نمونه های ساده تر ممکن است داغ شوند و باعث خرابی و حتی آتش سوزی شوند.

با توجه به موارد ذکر شده، می توان نتیجه گرفت که تمام لوازم برقی خانگی تا حدی به کیفیت ولتاژ برق واردی وابسته هستند. بنابراین اگر در شبکه برق آپارتمان شما هرگونه انحرافی از مقادیر استاندارد وجود دارد، سرمایه گذاری برای استفاده از یک ثابت کننده با کیفیت و مدرن برای لوازم خانگی که عملکرد صحیح وسایل برقی را تضمین کند، توصیه می شود.

برای یک آپارتمان، چه نوع استابلایزر ولتاژ مناسب است؟

ابتدا باید دستگاه های القایی قدیمی که برای استفاده خانگی مدرن مناسب نیستند را کنار بگذارید. سایر انواع تثبیت کننده ها به طور دقیق تر بررسی خواهند شد:

راه اندازی با رله: این دستگاه ها بر اساس تغییر سیم پیچ های ترانسفورماتور با استفاده از رله های خاص کار می کنند. سیم پیچی که ولتاژ آن به نزدیکترین مقدار نامی باشد انتخاب می شود. مزایای اصلی آنها: قیمت مناسب و سرعت پاسخ خوب. اگر تجهیزات شما می توانند در محدوده دقت 8% استفاده شوند، رله گزینه ایده آلی است.

موتور سروو : ولتاژ با حرکت یک مخاطب خاص که توسط یک درایو سرو کنترل می شود در طول سیم پیچ ترانسفورماتور اصلاح می شود. مزایا: افزایش دقت تثبیت (در مقایسه با دستگاه های رله ای) و هزینه پایین اکثر مدل ها. اگر ولتاژ شما ثابت بالا یا پایین است، این گزینه مناسب شما است!

تریاک و تریستور: از نظر عملکرد شبیه دستگاه های رله ای هستند، اما تغییر بین سیم پیچ های ترانسفورماتور با استفاده از سوئیچ های نیمه هادی (تریستورها و تریاک ها) برای افزایش سرعت و کم صدا بودن انجام می شود. مشخصات این نوع تثبیت کننده ها از بسیاری از نمونه های مشابه بهتر است. این دستگاه ها را می توان در آپارتمان های شهری با موفقیت استفاده کرد و شاید تنها از نوع قبلی از نظر قیمت عقب باشند.